Mercedes Fuel and Pay betalen

Mercedes biedt bestuurder mogelijkheid om brandstof af te rekenen zonder auto te verlaten

Bron: Mercedes

Mercedes komt met een systeem waarbij de autobezitter brandstof kan afrekenen, zonder daarbij naar de kassa te gaan of met een kaart aan de pomp te betalen. Het systeem ‘Fuel & Pay’ werd woensdag in Duitsland gelanceerd. Negenhonderd Duitse tankstations zijn bij het concept aangesloten. 

De bestuurder selecteert op het scherm in de auto een aangesloten benzinestation. Door geofencing, een functie die de locatie van de auto vaststelt, wordt het benzinestation bij aankomst herkend. Nadat de motor vervolgens uitgeschakeld is, kan de klant het pompnummer selecteren. Daarna wordt het maximale brandstofbedrag op het scherm weergegeven. Dat wordt gedaan op basis van de tankinhoud, het brandstoftype en de brandstofprijs.

De bestuurder tankt vervolgens zelf zijn auto. Het uiteindelijke bedrag wordt van de rekening, die gekoppeld is aan het systeem, afgeschreven. In de ‘me-app’ van Mercedes, of op het scherm in de auto, ontvangt de bestuurder daar een bevestiging van. Via e-mail of in de app krijgt de bestuurder ook de tankbon, zodat deze gebruikt kan worden voor de administratie. 

De service is gratis voor gebruikers van de Mercedes me-app. In eerste instantie is het systeem alleen beschikbaar voor de Duitse klanten. Aan het einde van het jaar rolt Mercedes Fuel & Pay ook in andere Europese landen uit, waaronder in Oostenrijk, Nederland, België en Zwitserland. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.