Forze waterstof

Shell nieuwe hoofdsponsor van waterstofraceteam Forze

Bron: Forze

Shell wordt de nieuwe hoofdsponsor van het waterstofraceteam van studenten van de TU Delft. Het sponsorcontract ging begin 2021 in. Volgens Forze, zoals het team heet, wordt door de samenwerking een stap gezet in de ontwikkeling van racen op waterstof. Hiermee zou de duurzame mobiliteit verbeterd worden. 

Waterstof wordt door de samenwerking gestimuleerd als brandstof van de toekomst, aldus Forze. “We willen vooral nog meer ervaring opdoen met waterstof. De auto perfectioneren, sneller en efficiënter maken. Op het circuit vragen we heel veel van deze techniek. Voortdurend moet de auto op de top van zijn kunnen presteren”, vertelde Maxime van Kekem van het team eerder aan TankPro.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De Forze VIII waterstofauto in Shell-kleuren op Zandvoort.

Het team van zestig studenten houdt zich bezig met het bouwen van ‘de snelste raceauto op waterstof’. Forze bestaat inmiddels veertien jaar. Elk jaar wisselen de studententeams elkaar af. De wagen wordt gebruikt voor officiële GT-races op de circuits van Zandvoort en Assen. Het uiteindelijke doel is deelname aan de race van Le Mans. 

Momenteel bouwen de studenten aan de zogenaamde Forze IX, de negende versie van de raceauto. De maximale snelheid van het voertuig is driehonderd kilometer per uur. De auto heeft een vermogen van achthonderd pk. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.