Brand Oil bij Zuidlaren wordt na 14 maart volledig weggehaald

Tankstation Brand Oil aan de N34 bij Zuidlaren sluit op zondag 14 maart definitief de deuren. Het tankstation ligt aan de rand van een natuurgebied en wordt volledig weggehaald om toekomstige vervuiling te voorkomen. 

Het tankstation grenst aan de Drentsche Aa. ‘’Om in de toekomst nadelige effecten voor het milieu te voorkomen, is besloten om de locatie niet opnieuw als tankstation te verhuren. Het tankstation met toebehoren zal worden verwijderd, waarbij de bodem schoon wordt achtergelaten’’, schrijft de provincie Drenthe in een verklaring.

Klanten kunnen tot en met 14 maart tanken op de locatie. Volgens de provincie Drenthe loopt de huurovereenkomst tussen de exploitant en de provincie dan af. Die overeenkomst werd ‘in goed overlegd niet verlengd’. Ook de op- en afrit worden weggehaald. Zo moeten onveilige verkeerssituaties voorkomen worden en zal het terrein niet oneigenlijk gebruikt worden. 

Brand Oil is een Nederlands merk van tankstations. Het bedrijf is sinds 2017 onderdeel van VARO Energy. Het merk heeft meerdere bemande en onbemande locaties die voornamelijk in het noorden en het oosten van het land te vinden zijn. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.