Divers Woerden tankstation voorkant

D!vers Woerden richt pijlen op waterstofvulpunt

Er komt mogelijk een waterstofvulpunt bij tankstations D!vers in Woerden. Dat meldt het Energie Collectief Utrechtse Bedrijven (ECUB), die zich daar samen met het Platform Groene Hart Werkt! voor inzet. Dat doen de partijen in opdracht van de provincie Utrecht. 

Henk van Os van D!vers Woerden bevestigt dat het plan om subsidie aan te vragen inderdaad bestaat, maar die aanvraag is tot op heden nog niet gedaan. ”Als we subsidie toegewezen krijgen, zullen we zeker een waterstofvulpunt gaan realiseren.” Op welke termijn dat zal zijn, kan Van Os nog niet zeggen.

Een vulpunt voor waterstof zal een grote investering zijn. Het collectief gaat daarom een landelijke subsidie aanvragen voor de realisatie van het waterstofpunt bij het BP-tankstation in Woerden. Volgens het ECUB wordt de kans groter dat het vulpunt er komt als duidelijk is hoeveel vraag er naar is in de omgeving. Daarmee is ‘de subsidieaanvraag beter te onderbouwen’.

Volgens het ECUB wordt waterstof gezien als een belangrijke alternatieve brandstof. Bij waterstof is er namelijk geen CO2-uitstoot, de brandstof veroorzaakt geen lawaai wanneer voertuigen er op rijden en er is sprake van een hoge actieradius. Ook stelt de partij dat het niet langer dan een paar minuten duurt om waterstof te tanken.

Het ECUB helpt bedrijven met verduurzamen en biedt bijvoorbeeld hulp bij het regelen van subsidies. Het collectief wil ‘ondernemers bewust maken van de noodzaak, maar zeker ook van de voordelen van verduurzaming’. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.