Aral plaatst voor het einde van 2021 vijfhonderd ultrasnelladers

Het Duitse Aral breidt zijn netwerk van ultrasnelladers uit. Onder de nieuwe naam ‘Aral pulse’ worden voor het einde van 2021 vijfhonderd oplaadpunten geplaatst met een capaciteit tot 350 kW, afhankelijk van de locatie. Dit zal gebeuren bij meer dan 120 Aral-tankstations. 

Volgens de CEO van Aral wordt het aanbod van laadpunten dit jaar vervijfvoudigd. ‘’Kijkend naar de toenemende vraag naar elektrische voertuigen, is het tijd om te werken aan de uitbreiding van onze laadinfrastructuur’’, zegt Patrick Wendeler. ‘’We willen het snelste en meest gebruiksvriendelijke netwerk van laadpunten aanbieden.’’

Alle toekomstige activiteiten op het gebied van elektrische mobiliteit zullen uitgevoerd worden onder de naam Aral pulse. Volgens BP, waar de Duitse olie- en tankstationfirma onderdeel van is, wordt hiermee het belang van elektrisch laden voor Aral onderstreept. Aral pulse staat volgens BP voor de toewijding aan elektrificatie van het bedrijf. 

Eind februari moeten de eerste honderd ultrasnelladers in gebruik zijn op 25 verschillende locaties. Volgens BP kunnen de auto’s na het laden, dat ongeveer tien minuten duurt, 350 kilometer vooruit. ‘’Dat is hetzelfde als de reis van Bochum naar Hamburg.’’

In Duitsland heeft Aral ongeveer 2700 tankstations. Nederland kent geen Aral-locaties. Wel heeft het bedrijf tankstations dichtbij de Nederlandse grens, bijvoorbeeld in Gronau, vlakbij Enschede. Daar is ook al een snellader te vinden. Ook heeft Aral onder andere een groot aantal locaties net over de Limburgse grens. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.