Samenwerking DKV en Blue current laadpalen

DKV en Blue Current bieden gezamenlijk elektrische laadpalen aan

Bron: DKV

Nederlandse klanten van DKV kunnen sinds februari laadpalen laten plaatsten door de nieuwe partner van het bedrijf, Blue Current. Door de samenwerking met de laadpalenfabrikant vergroot het bedrijf uit Noordwijkerhout het aanbod van elektrische laadpunten. Eerder was de dienst in Duitsland al beschikbaar, maar nu kunnen klanten in de Benelux ook gebruik maken van het aanbod, zowel thuis als op het werk.

Het bedrijf hoopt hiermee een stap te zetten naar het mogelijk maken van elektrisch rijden in heel Europa. De laadpunten worden door de bedrijven op aanvraag geïnstalleerd bij werklocaties, zoals fabrieken, kantoren en distributiecentra. Ook bij werknemers thuis installeert het bedrijf de laadpunten. De transacties voor het laden worden vervolgens verrekend met de klanten van DKV.

Volgens Bas Bullens probeert DKV leidend te zijn in duurzaamheid. ‘’We kijken constant naar hoe wij samen met klanten aan een duurzame toekomst kunnen werken. In 2020 was maar liefst 20 procent van de verkochte nieuwe auto’s elektrisch. Onze klanten rijden óók steeds meer elektrisch en natuurlijk ondersteunen wij hen daarin op alle mogelijke manieren. Door Blue Current als leverancier te verwelkomen kunnen wij dat nog beter”, aldus de verkoopmanager e-mobiliteit. 

Goede naam

Ook Arnoud Fontein, directeur bij het Utrechtse Blue Current, is tevreden met de overeenkomst. “We hechten enorme waarde aan de goede naam die DKV heeft in de markt. We denken dat onze gezamenlijke kennis van de e-mobility markt enorm waardevol is. Naast het mogelijk maken van laden, helpen we bedrijven ook met het inrichten van laadpleinen om ook grotere wagenparken te voorzien van stroom. We maken elektrisch rijden met DKV voor iedereen mogelijk, en niet alleen in Nederland. Door DKV’s internationale ervaring is dit een innovatie die snel in alle Europese landen zichtbaar zal zijn.”

Blue Current is sinds 2014 actief op de markt voor elektrische laadpunten. DKV biedt mobiliteitsoplossingen voor transportbedrijven en bedrijven met een wagenpark. Een van de bekendste daarvan is de DKV tankpas.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.