‘Laadpaallocator is antwoord op wildgroei aan laadpalen en abonnementen’

Foto: Michael van Wijngaarden

De opkomst van elektrisch rijden brengt een hoop nieuwe uitdagingen met zich mee. Niet alleen de beschikbaarheid van laders is een hot item, ook de wildgroei aan laadpaalaanbieders, abonnementen en prijzen is een punt van zorg. Om meer inzicht te geven in de tarieven van laadpalen hebben MultiTankcard en MoveMove een laadpaallocator ontwikkeld.

De oplossing biedt een overzicht van alle 65.000 openbare laadpalen, inclusief informatie over de typen stekkeraansluitingen, de aanbieder van de laadpaal en de tarieven. Zo kunnen elektrische autorijders onderweg gemakkelijk de prijs checken van hun favoriete laadpaal en die vergelijken met het tarief van hun laadpasaanbieder.

Tarieven niet transparant

De roep om meer transparantie over laadtarieven en -voorwaarden is niet nieuw. Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) eiste eerder al dat een automobilist, op het moment dat hij wil gaan laden, moet kunnen zien tegen welk tarief dat gebeurt.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.