Poster met regels tijdens de avondklok beschikbaar gesteld voor tankshops

De brancheorganisaties, verschillende ministeries en het corona-crisisteam bespraken de optie vorige week al, maar het definitieve besluit werd dinsdagochtend genomen: er komt een standaardposter voor tankstations met daarop de avondklokregels in de shop. Op de poster staat onder andere informatie over het verbod op de verkoop van levensmiddelen tijdens de uren waarin de avondkok van kracht is. 

Tankstations zijn niet verplicht de nieuwe poster op te hangen. Wel kan het verduidelijking bieden voor de klant over wat wel en niet mag tussen 20.45 uur en 04.30 uur. ”We hopen hiermee de discussies wat te kunnen verminderen. Het is prettig dat de overheid hieraan mee wilde werken”, aldus brancheorganisatie NOVE.

Hogere resolutie

Er volgt nog een versie van de poster in een hogere resolutie, zodat deze ook op papier afgedrukt kan worden door de pomphouders. Dat afdrukken moeten ze wel zelf doen, omdat het anders te veel tijd zou kosten om het materiaal te verspreiden. Volgens de planning gingen de nieuwe tijdstippen op de poster in de ochtend van 10 februari in.

Hoewel het verboden is om tijdens de avondklok koffie en thee te verkopen, werd tijdens het gesprek van dinsdag duidelijk dat het wel is toegestaan om de warme dranken gratis uit te delen. Vooral met de koude temperaturen is dat volgens de brancheorganisaties fijn om te kunnen doen.

Nieuwe gesprekken tussen brancheorganisaties BOVAG, NOVE, VNPI, TLN, evofenedex en Vern, de ministeries en het corona-crisisteam staan gepland op 18 of 19 februari.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.