LNG-station Dortmund Rolande

Tilburgs bedrijf Rolande opent derde LNG-station in Duitsland

Bron: Rolande

Het Nederlandse bedrijf Rolande opende eind januari zijn derde LNG-station in Duitsland. Rolande, dat zich richt op vloeibaar aardgas, breidt daarmee zijn netwerk van tankstations voor de wegtransportsector uit tot achttien. Het nieuwe onbemande tankstation is gevestigd in de Duitse stad Dortmund en heeft twee pompen, waarmee dagelijks 150 voertuigen bediend moeten worden. 

Volgens Jolon van der Schuit werkt Rolande aan een LNG-netwerk dat heel Europa dekt. In België en Nederland zijn gezamenlijk al vijftien locaties te vinden. ”Alle stations zijn geschikt voor bio-LNG. Daarmee dragen we bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 klimaatneutraal te opereren. We denken dat zwaar goederenverkeer dit, onder andere door de inzet van bio-LNG, reeds in 2025 kan bereiken”, aldus de CEO.

Aanbouw

In 2021 worden nog eens tien LNG-stations in Duitsland geopend. Dat gebeurt onder andere in Hamburg en Grasdorf, een dorp vlakbij de Nederlandse grens. De eerstvolgende van de nieuwe locaties in Duitsland is in aanbouw in het toeristische Lübeck.

De focus van het Tilburgse bedrijf ligt op ‘het verduurzamen van het wegtransport om zo bij te dragen aan een schonere wereld’. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert de LNG-stations. Volgens het bedrijf wordt met LNG tot 20 procent minder CO2 uitgestoten dan bij diesel het geval is. Bio-LNG, gemaakt uit biogas van afvalstromen zoals mest, landbouwafval en organisch huishoudelijk afval, zou zelfs tot 99,8 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van diesel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.