BP en ExxonMobil krijgen rake klappen door coronacrisis

Zowel het Britse BP als het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil sloten 2020 af met forse verliezen. BP eindigde het jaar op 5,7 miljard dollar in de min. De Amerikanen kregen nog hardere klappen te verduren door de coronacrisis: ExxonMobil noteerde een jaarverlies van liefst 22 miljard dollar. 

Voor BP werd het jaar voor het eerst in een decennium negatief afgesloten. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2010. Toen zorgde een ramp op het boorplatform Deepwater Horizon ervoor dat dagelijks miljoenen liters olie de zee instroomden.

ExxonMobil had in heel 2020 geen enkel kwartaal waarin het winst boekte. In 2019 werd over het hele jaar genomen nog ruim 14 miljard dollar in de plus genoteerd. Voor het Amerikaanse oliebedrijf was het zelfs voor het eerst in veertig jaar dat ook de jaarcijfers in de min eindigden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP en ExxonMobil krijgen rake klappen door coronacrisis | TankPro.nl

BP en ExxonMobil krijgen rake klappen door coronacrisis

Zowel het Britse BP als het Amerikaanse oliebedrijf ExxonMobil sloten 2020 af met forse verliezen. BP eindigde het jaar op 5,7 miljard dollar in de min. De Amerikanen kregen nog hardere klappen te verduren door de coronacrisis: ExxonMobil noteerde een jaarverlies van liefst 22 miljard dollar. 

Voor BP werd het jaar voor het eerst in een decennium negatief afgesloten. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2010. Toen zorgde een ramp op het boorplatform Deepwater Horizon ervoor dat dagelijks miljoenen liters olie de zee instroomden.

ExxonMobil had in heel 2020 geen enkel kwartaal waarin het winst boekte. In 2019 werd over het hele jaar genomen nog ruim 14 miljard dollar in de plus genoteerd. Voor het Amerikaanse oliebedrijf was het zelfs voor het eerst in veertig jaar dat ook de jaarcijfers in de min eindigden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.