Tango opent nieuwe locatie in Deventer, duurzaamheid speelt grote rol

Bron: Tango

Tango opende donderdag officieel het nieuwe tankstation in Deventer. Duurzaamheid en mobiliteitsdiensten lopen als rode draad door de nieuwe locatie. Het Tango-tankstation is te vinden aan het Piet van Donkplein. Klanten kunnen behalve de reguliere brandstoffen ook elektrisch laden en andere energieproducten verkrijgen, zoals de deels van frituurvet gemaakte dieselsoort HVO. Het tanken van diesel en benzine was overigens in november al mogelijk.

Naast de snelladers van 160 kW heeft het tankstation 66 zonnepanelen, een energieopslagsysteem waarmee overtollige zonne-energie bewaard blijft en een ondergrondse watertank waarmee regenwater opgevangen kan worden voor de schoonmaak van het station. De zogenaamde mobiliteitshub bij het tankstation biedt de mogelijkheid om een deelauto te pakken naar het centrum van de stad.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Bert Gillis, retail-directeur Benelux, benadrukt dat Tango van ‘petroleumspeler’ verandert in ‘mobiliteitsspeler’. “Zijn we nu vooral bekend van onze onbemande tankstations, we zullen in de toekomst een verdere ontwikkeling doormaken naar mobiliteitshubs: plekken gelegen op knooppunten in gemeenten en regio’s waar consumenten ook terecht kunnen voor micro-mobiliteitsoplossingen. Deze locatie in Deventer is daar al een mooi voorbeeld van.”

Inschrijving

In ruim een jaar tijd stampte Tango de nieuwe locatie uit de grond, nadat het bedrijf een inschrijving won van de gemeente Deventer. De openbare inschrijving voor het tankstation in Deventer-Oost startte in 2018. Het ontwerp, duurzaamheid en mobiliteit waren voor Tango ‘zeer belangrijke thema’s die aansluiten bij de missie om klanten mee te nemen in de energietransitie’. 

(Het artikel gaat verder onder de video)

In augustus opende Tango in Harderwijk haar eerste elektrische laadstation in Nederland. Later volgden stations in de Noord-Brabantse plaatsen Haps en Grave. Het nieuwe tankstation in Deventer is de zesde Tango-locatie waar klanten elektrisch kunnen laden. De komende jaren volgen meerdere locaties. 

Tango, onderdeel van Q8, heeft in Nederland 197 locaties. De onbemande tankstations zijn door het hele land te vinden. Tango hoopt zich in de toekomst verder te ontwikkelen tot ‘brede mobiliteitsgerichte dienstverlener’.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.