Shell neemt Ubitricity over en breidt laadpalennetwerk uit

Shell neemt het Duitse Ubitricity volledig over. Het bedrijf plaatst laadpalen voor elektrische voertuigen in verschillende Europese landen. Met de overname wil de Nederlands-Britse oliemaatschappij haar laadmogelijkheden uitbreiden. Naar verwachting wordt de overeenkomst later dit jaar definitief. 

Volgens István Kapitány van Shell zijn de opties om op straat te laden van cruciaal belang voor personen die in steden wonen en werken of niet makkelijk kunnen parkeren op een eigen oprit. ”Of het nu thuis, op het werk of onderweg is, we willen onze klanten toegankelijke en betaalbare laadopties bieden voor elektrische voertuigen. Waar ze ook zijn’’, aldus de uitvoerend vicepresident van Shell Global Mobility.

Ubitricity is in het Verenigd Koninkrijk met 2700 laders de grootste speler op het gebied van publieke laadpalen. Ook in Duitsland en Frankrijk is het bedrijf een relatief belangrijke speler. In de twee landen samen heeft Ubitricity 1500 laadpalen.

Inmiddels heeft Shell zelf meer dan duizend snelladers bij ongeveer 430 Shell-locaties staan. De overname is onderdeel van de strategie om uiteindelijk in 2050 een CO2-neutraal bedrijf te zijn.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.