Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor laden elektrische auto

Foto: Remco Nieuwenbroek

Mobiliteitsbedrijf Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor elektrisch laden in heel Nederland. Het bedrijf, onderdeel van AutoBinck, wil hiermee naar eigen zeggen de markt voor elektrisch laden transparanter maken.

Patrick Bunnik, CEO van Radiuz-XXImo: “Op dit moment zijn er talloze factoren die de laadprijs bepalen en dat is verwarrend voor gebruikers en wagenparkbeheerders. Ook lang niet iedere laadpaal geeft de actuele kosten weer. Wij hebben besloten een vaste prijs per type laadbeurt te berekenen.”

Thuislaadsessies uitgesloten

Per 1 januari 2021 past Radiuz-XXImo de volgende vaste tarieven toe, ongeacht locatie, eigenaar en exploitant van de laadpaal. Basis laden: 0,295 euro per kWh, snel laden: 0,545 euro per kWh en Tesla Supercharger: 0,185 euro per kWh. Dit is van toepassing voor laadsessies in heel Nederland, alleen thuislaadsessies zijn uitgesloten.

Informatie delen

Vanaf 1 juli 2021 zijn laadexploitanten verplicht informatie over hun openbare laadpalen te delen. Zij doen dat niet alleen via hun eigen site of app, maar moeten deze data ook beschikbaar stellen aan bijvoorbeeld appbouwers. Zo kunnen prijsvergelijkingsapps met real-time informatie over alle publieke laadpalen in Nederland worden gemaakt. Ook kunnen elektrische rijders straks via hun navigatieapp informatie vinden om onderweg hun EV te laden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.