Flinke omzetgroei voor Fastned in laatste kwartaal 2020

Fastned profiteert van de opkomst van elektrisch rijden. In het vierde kwartaal van 2020 noteerde het bedrijf een omzettoename van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de kwartaalcijfers van het bedrijf voor laadstations kwam de omzet in de laatste drie maanden van het jaar neer op 1,9 miljoen euro.

Volgens CEO Michiel Langezaal heeft de coronacrisis de groei enigszins gedrukt, omdat veel werknemers thuis moesten blijven en dus minder op pad gingen met de auto. Aan de andere kant groeide de markt voor elektrisch rijden. ‘’Als gevolg van de eerste lockdown-maatregelen, zagen we in maart onze afzet tot 70 procent afnemen. Sindsdien zijn de volumes aan het herstellen.’’

Klanten

In het laatste kwartaal zag Fastned een flinke toename in het aantal klanten ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Ruim 53.000 autorijders maakten gebruik van Fastneds snellaadnetwerk, wat neerkomt op een stijging van 25 procent. Als de lockdown wordt opgeheven, denkt Langezaal dat deze ontwikkeling zich voortzet. ’Wanneer de restricties verdwijnen, verwachten we een versnelde groei.’’

Ook breidde het bedrijf het netwerk van laadpalen in het laatste kwartaal van 2020 uit. In totaal werden acht nieuwe locaties geopend, waarmee Fastned eind december 131 stations bezat. Bovendien werden de eerste stations in België en Zwitserland een feit. Op het terrein van de luchthaven van Oostende-Brugge en vlakbij Zürich kunnen bestuurders van elektrische auto’s sinds kort terecht voor het laden van hun auto. Met de uitbreiding in België en Zwitserland is Fastned nu actief in vijf Europese landen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.