Olieprijs op hoogste niveau sinds begin coronacrisis

Foto: Pixabay

De olieprijs staat op het hoogste punt sinds maart vorig jaar. Voor een vat Brentolie wordt ongeveer 55 dollar betaald. Eind oktober lag de prijs van een vat net onder de 38 dollar.

Volgens RTLZ is de prijsstijging van Brentolie in de eerste plaats te danken aan de komst van verschillende coronavaccins. De vaccins zullen uiteindelijk zorgen voor het opheffen van de lockdowns, wat weer goed is voor de internationale economie. De economische bloei zal gepaard gaan met een stijgende vraag naar olie.

Daarnaast houdt de OPEC, de organisatie van olie-exporterende landen, zich aan de afspraken. Met regels over zowel de productie als de prijs probeert de OPEC de olieprijs te beïnvloeden. In het afgelopen jaar werd de productie van olie teruggeschroefd vanwege de coronacrisis, maar niet alle landen hielden zich daar aan. Dat had als gevolg dat de prijs per vat toen daalde.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.