EVBox plaatst 200.000ste laadpunt voor elektrische voertuigen

Foto: Everon

Het Amsterdamse bedrijf EVBox plaatste afgelopen week het 200.000ste elektrische laadpunt. De laadpaal werd in de Verenigde Staten neergezet door een van de lokale partners van EVBox. Ondanks de lockdown is er volgens woordvoerder Job Karstens online toch even stilgestaan bij de mijlpaal. ”Intern hebben we dit zeker even gevierd.”

De internationale laadpalenleverancier bereikte in november 2019 al de grens van 100.000 elektrische laadpalen. Daarom kwam het bedrijf met het ‘OneChargerOneTree-initiatief’. Voor elke toekomstige laadpaal zou ook een nieuwe boom geplant worden. Inmiddels zijn er 100.000 bomen geplant. Ook na deze nieuwe mijlpaal gaat het bedrijf daar volgens woordvoerder Job Karstens mee door. ”Absoluut, dit is iets waar we ons echt aan hebben toegewijd op de lange termijn. En aangezien onze groei exponentieel is, zal het aantal door ons geplante bomen elk jaar ook sterk toenemen.”

Elektrisch rijden

Met de uitbreiding van het netwerk speelt EVBox in op de behoeften van de consumenten. Uit het jaarlijkse marktonderzoek, dat het bedrijf in samenwerking met Ipsos uitvoerde onder 3600 respondenten uit zes Europese landen, bleek dat 45 procent van de Nederlanders elektrische auto’s ziet als een goede oplossing voor klimaatverandering. Zowel de respondenten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk België en het Verenigd Koninkrijk gaven aan dat het gebrek aan publieke laadpunten een van de redenen is om (nog) niet over te stappen op elektrisch rijden.

Miljoen

Na het behalen van de 200.000 laadpunten verwacht Karstens dat EVBox dit jaar nog een nieuwe mijlpaal behaalt. ”Aangezien het ons negen jaar heeft geduurd om van nul naar 100.000 te gaan, en vervolgens in iets meer dan een jaar van 100.000 naar 200.000, verwachten we absoluut dat we in 2021 ook nog de mijlpaal van 300.000 kunnen vieren. Onze ambitie op de middellange termijn is dat we in 2023 wereldwijd een miljoen laadpunten hebben geïnstalleerd.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.