Toch géén onbemand tankstation aan Rondweg Noord Amersfoort

St Petersburg Retail - Russia 2006

De bouw van een onbemand tankstation van Shell Express aan de Rondweg Noord in Amersfoort gaat definitief niet door. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. De Raad gaf de gemeente Amersfoort in mei van dit jaar opdracht om de behoefte aan dit tankstation aan te tonen. Het bestemmingsplan waarmee dit tankstation in combinatie met de bouw van honderd woningen mogelijk werd gemaakt, werd ‘on hold’ gezet.

De gemeente heeft intussen een nieuw bestemmingsplan gemaakt. En in dat gerepareerde plan is het onbemande tankstation geschrapt. De woningbouw nabij de locatie voor het tankstation gaat wel gewoon door. Dat is opmerkelijk, omdat projectontwikkelaar Schipper Bosch eerder nog meldde dat het tankstation een belangrijke financiële drager van het woningbouwproject was.

Het oorspronkelijke plan werd aangevochten door Tankstation De Hoogekamp dat in het nabijgelegen Hoogland tankstations exploiteert. Nu de komst van een concurrent aan de Rondweg Noord niet meer doorgaat, heeft De Hoogekamp ook geen belang meer bij het gerepareerde bestemmingsplan, oordeelt de Raad van State nu. Dat plan laat immers alleen nog maar woningen toe en daar heeft De Hoogekamp geen bezwaar tegen gemaakt.

Andere bestemming

Opmerkelijk is dat de projectontwikkelaar later alsnog met een onderbouwing van de behoefte aan het tankstation kwam. Dat onderzoek blijkt nu dus voor niets te zijn geweest. Wat er op de plek van het geplande tankstation komt te staan, is nog niet bekend. Die locatie moet nog een andere bestemming krijgen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Adrie van der Wel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.