Fastned nu ook actief in Zwitserland, 20 snellaadstations gepland

Fastned Zwitserland

Fastned heeft deze week in Zwitserland zijn eerste van vooralsnog 20 nieuwe snellaadstations geopend. Het Alpenland is het vijfde land waar Fastned actief is, na recentelijk in België zijn eerste locatie in gebruik genomen te hebben.

Het snellaadstation langs de snelweg A1 bij Zürich vloeit voort uit de aanbesteding van het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA) die Fastned vorig jaar binnensleepte. Eerder dit jaar won het bedrijf een vergelijkbare aanbesteding van de Franse wegbeheerder. Fastned opereert behalve in Nederland ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Vijf snellaadstations

Rond de uitvalswegen van Zürich staan vijf snellaadstations gepland, evenals tussen Bern en Lausanne. De omgeving van Montreux krijgt er twee, net als Sion, Andermatt en Chur. Tenslotte wordt er bij Porrentruy in het grensgebied met Frankrijk nog een snellaadstation geïnstalleerd.

Bij het nieuw geopende Zwitserse snellaadstation op de verzorgingsplaats Suhr kunnen vier auto’s gelijktijdig terecht voor 300 kW snelladen. Het tarief is vastgesteld op 0,59 Zwitserse frank per kilowattuur (inclusief BTW), omgerekend 0,54 eurocent.

In Zwitserland moet het aandeel van volledig elektrische auto’s in de totale verkoop over twee jaar opgelopen zijn tot 15 procent. Tot en met oktober stond het aandeel van dergelijke voertuigen op 6,8 procent.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.