Contactloos betalen in opmars, ook bij tankstations

Consumenten rekenen sinds het begin van de coronacrisis vaker contactloos af aan de kassa. Deze betaalmethode gaat ten koste van het pinnen en afrekenen met contant geld, zo melden de Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

Afgelopen oktober was 67 procent van het aantal betalingen aan de kassa contactloos, tegenover zo’n 50 procent aan het begin van het jaar. Het is inmiddels tevens de betaalmethode die de voorkeur heeft van een meerderheid van de Nederlanders. Bovendien verwachten veel consumenten contactloos te zullen blijven betalen.

Dat is ook de tankstationbranche niet ontgaan, zei directeur Patrick Roozeman van MultiTankcard onlangs in gesprek met TankPro. Met contactloos betalen via de MoveMove of MultiTankcard app en elektrisch rijden wil MultiTankcard stappen zetten.

Nog voor het einde van het jaar moet in-app betalen mogelijk worden. Daarna wil het bedrijf exploitanten van tankstations zo ver te krijgen deze technologie te omarmen. Roozeman hoopt dat de gewenning met contactloos betalen die in de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden daarbij een rol kan spelen. “De markt is er klaar voor.”

Een uitgebreid interview met Roozeman van MultiTankcard verschijnt op dinsdag 29 december in TankPro Magazine.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.