© OMV Aktiengesellschaft

EG Group neemt 285 tankstations over van OMV

© OMV Aktiengesellschaft

De tankstations van het Oostenrijkse OMV in Duitsland komen in handen van de Britse EG Group. Met de overname van het OMV-netwerk bij de oosterburen, dat in totaal 285 pompstations omvat, is een bedrag van 485 miljoen euro gemoeid.

De tankstations van OMV zijn te vinden in het zuiden van Duitsland, in de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg. De raffinaderij van het bedrijf in Beieren blijft buiten de deal, aangezien daar veelal petrochemische producten worden gemaakt, geen brandstoffen. De overname wordt ergens in het komende jaar beklonken.

Europa belangrijke groeimarkt voor EG Group

De verkoop van de tankstations is onderdeel van een eerder aangekondigde campagne om voor 2 miljard euro aan bedrijfsonderdelen af te stoten. Daarmee moet het meerderheidsbelang in chemiebedrijf Borealis bekostigd worden. In oktober werd overeenstemming bereikt met Mubadala Investment, het investeringsbedrijf van het emiraat Abu Dhabi, over het opschalen van het belang van OMV in Borealis tot 75 procent.

Daarnaast moet met het opgehaalde bedrag de schuldenberg van OMV teruggedrongen worden, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. EG Group, op zijn beurt, is blij zijn activiteiten in Duitsland te kunnen uitbreiden en roemt met name de retail en foodservice van OMV.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.