Nederland gaat op slot, geen nieuwe maatregelen voor tankstations

Foto: Rieneke Kok

Nederland gaat voor zeker vijf weken op slot. Dat is nodig om het aantal contacten tussen mensen tot een minimum te beperken en zo de verspreiding van het coronavirus te stoppen, zegt minister-president Mark Rutte in een televisietoespraak. “Zonder contact kan het virus niet overspringen”, aldus de premier. Nieuwe maatregelen voor tankstations zijn niet aangekondigd. 

Tankstations hoeven de deuren tijdens deze coronacrisis niet te sluiten, maar mogen als vitale sector openblijven voor verkoop van brandstoffen en producten in de shop. Alle maatregelen die afgelopen tijd zijn genomen, blijven van kracht. Het bezorgen en afhalen van broodjes en andere gerechten blijft mogelijk. Wel is het belangrijk dat klanten drukte vermijden en hun consumptie niet ter plaatse opeten.

“Wij gaan er op dit moment vanuit dat tankstations open moeten blijven, net als tijdens de eerdere lockdown in maart van dit jaar. Ook in de landen om ons heen is dit het geval. Wij zullen de nadere berichtgeving afwachten. Vervolgens hopen wij u ook te kunnen vertellen welke regels er gelden voor wasstraten”, aldus Belangenvereniging Tankstations in een reactie.

(Bron: ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.