Nieuwe mijlpaal voor Shell Recharge-netwerk

Bij het Shell-station De Kooi in Alkmaar is vorige maand de 140ste snelllader van het Shell Recharge-netwerk geïnstalleerd. Dat aantal moet begin volgend jaar uitgebreid worden tot 200 snelladers.

Het laadpunt bij De Kooi langs de A9 bestaat uit vier snelladers met een vermogen van 175 kW. Onlangs zijn dergelijke snelladers ook aan de Slingelandtstraat en de Galwin 6 in Amsterdam geplaatst. Daarnaast zijn het Shell-station Hoge Kwel aan de A7 bij Wieringerwerf en de locatie aan de Fokkerweg 185 in Oude Meer recentelijk voorzien van snelladers. Bovendien kun je voortaan laden in Arnhem, Etten-Leur en Enschede. Het Shell Recharge-netwerk bestaat nu nog uit 51 locaties, maar dat zal de komende groeien tot 80 locaties verspreid over Nederland.

Elektrische auto’s die in theorie het volledige laadvermogen van 175 kW kunnen benutten, zijn nog altijd vrij zeldzaam. Op dit moment geldt dat alleen voor de Porsche Taycan, terwijl auto’s als de Tesla Model 3, Volvo XC40 Recharge en Audi e-tron 55 in de buurt komen.

Dat neemt niet weg dat modellen die meer 50 kW aankunnen, ook bij een snellader van 175 kWh sneller kunnen laden. Denk hierbij aan gangbare modellen als de Kia e-Niro, Peugeot e-208 en de Volkswagen ID.3.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.