Groen licht voor nieuw commercieel waterstoftankstation in Roosendaal

H2Point mag op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal een waterstoftankstation realiseren. Dat heeft AGEL Adviseurs, de partij verantwoordelijk voor het opstellen van het bestemmingsplan, deze week bekendgemaakt.

Het waterstoftankstation had in het eerste kwartaal van dit jaar al gereed moeten zijn, maar zover is het niet gekomen. Voor de realisatie van waterstoftankstations bestaan bij veel gemeenten en omgevingsdiensten nog geen duidelijke beoordelingsmechanismen voor plannen voor dergelijke tanklocaties.

In de aanloop naar het bestemmingsplan heeft AGEL Adviseurs onderzoek gedaan naar de externe veiligheidsrisico’s en geconcludeerd dat deze gering waren. De realisatie van een waterstoftankstation vormde dan ook geen belemmering voor de omliggende percelen, hetgeen voor de gemeenteraad van Roosendaal aanleiding was om het bestemmingsplan vast te stellen.

AGEL Adviseurs en H2Point hebben nu de handen ineens geslagen om ook elders in Zuid-Nederland de bouw van waterstoftankstations mogelijk te maken. Het station in Roosendaal wordt mede gerealiseerd dankzij de overheidssubsidie Demonstratieregeling klimaattechnologieën en -innovaties in transport. Eerder had H2Point al de Europese BENEFIC-subsidie binnengehaald.

Lees meer: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.