OrangeGas en DCB Energy nemen nieuw EV-plein en tankstation in gebruik

OrangeGas heeft aan de Changing Lane 10 in Hoofddorp zijn grootste EV-plein tot nu toe geopend. Het station is tot stand gekomen in samenwerking met DCB Energy en telt tien laadpunten.

Op het EV-plein, zichtbaar vanaf de snelweg A4, zijn drie laadpunten van 150 kW en zeven laadpunten van 50 kW geïnstalleerd. De prijs per kWh is vastgesteld op 0,30 euro. Vooralsnog wordt de stroom aangeleverd door boerderijen, maar in de toekomst moeten de zonnepanelen van OrangeGas het EV-plein van stroom voorzien.

Daarnaast kan er op de nieuwe locatie ook brandstof getankt worden, meldt DCB Energy. Naast benzine en diesel kunnen bestuurders er ook terecht HVO 30 en HVO 100. Tevens kun je er AdBlue bijvullen. Eind december wordt het aanbod uitgebreid met CNG en LNG, terwijl er voor de toekomst een vulpunt voor waterstof gepland is.

Voor dit jaar staan nog twee locaties voor duurzame brandstoffen van OrangeGas en DCB Energy gepland, te weten in Assen en Eindhoven. Eind oktober werd een nieuw tankstation langs de A15 in Europoort geopend.

Lees meer: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.