Aandeel benzineauto’s onder leaserijders in de lift

Het percentage zakelijke rijders dat met een benzineauto onderweg is, is dit jaar met 5 procent toegenomen tot 36 procent. Het aandeel van diesel kelderde in een jaar tijd van 47 naar 37 procent.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) onder bestuurders van een leasewagen. Van de deelnemers rijdt 86 procent met een brandstofauto, terwijl inmiddels 14 procent onderweg is met een volledig elektrisch voertuig. In 2019 was dat nog 6 procent.

Ondanks het lagere aandeel van dieselauto’s onder leaserijders, zijn dergelijke voertuigen nog altijd in trek bij diegene die op jaarbasis 40.000 tot 50.000 kilometer rijden. Van deze groep rijdt bijna de helft in een diesel. Dat aandeel loopt op tot 72 procent onder respondenten die jaarlijks meer dan 50,000 kilometer afleggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.