TanQyou-formule zet IT- en platformdiensten onder nieuwe merk in de markt

Tankstationformule TanQyou heeft zijn IT- en platformdiensten afgesplitst en bij een nieuwe merknaam ondergebracht. De diensten gaan verder onder het label MoveYou.

Op die manier wil het bedrijf tegemoet komen aan de vraag vanuit de markt, om gebruik te kunnen maken van het betaalplatform van TanQyou, alsook de laad- en parkeerinfrastructuur. Die klonk het afgelopen jaar steeds luider, zegt Mick Brants van MoveYou in een persbericht.

“Gedurende afgelopen jaren is ons tankstation netwerk hard gegroeid naar een 25-tal eigen stations, maar zijn onze technische diensten nog veel harder gegroeid. Je zou kunnen zeggen dat onze IT- en platformdiensten onze tankstations overstegen zijn.”

MoveYou moet dan ook een aanbieder van digitale betaal- en loyaliteitsdiensten worden. Daarnaast levert het nieuwe bedrijf Mobility as a Service-opties, zoals deelvervoer, gebruik van het openbaar vervoer, laadmogelijkheden en parkeerdiensten.

Daarmee wordt de traditionele brandstofpas een veelzijdige mobiliteitskaart. Dit moet voortaan ook kleinere bedrijven, zoals onafhankelijke oliehandelaren, in staat stellen een aanbieder van mobiliteit te worden.

Gestage opmars van digitale diensten

De tankformule TanQyou baart al een aantal jaar opzien met digitale innovaties, waaronder persoonlijke brandstofprijzen aan de pomp in 2017. Een jaar later introduceerde het de parkeerdienst TanQyou Park, gevolgd door het deelautoconcept TanQyou Vroomm in 2019.

Datzelfde jaar begon TanQyou met het beschikbaar stellen van zijn digitale infrastructuur, dat onder andere bij Berkman werd uitgerold. Eerder dit jaar werden openbaar vervoer en deelvervoer aan de apps van TanQyou toegevoegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.