Franse wegbeheerder selecteert Fastned voor nieuwe snellaadstations

Fastned in Frankrijk

Fastned heeft in Frankrijk de aanbesteding van de Franse wegbeheerder Autoroutes Paris-Rhin-Rhône (APRR) voor 9 nieuwe snellaadstations gewonnen, zo maakt het in Amsterdam gevestigde bedrijf deze week bekend.

De nieuwe snellaadstations moeten verreizen langs de belangrijke snelwegen in het land, zoals de A5 en A6 van Parijs naar Lyon. Tevens moet dankzij snelladers rond Dijon ook de zogeheten Route du Solei voor bestuurders van elektrische auto’s vergemakkelijkt worden. Daarnaast moet op de A36 naar Zwitserland een snellaadstation komen.

In 2021 wordt begonnen worden met de bouw van de snellaadstations, welke Fastned gedurende 14 jaar kan exploiteren. Op de nieuwe locaties kunnen tot 16 voertuigen tegelijk opgeladen worden.

Indien de aanbesteding door het Franse ministerie van Transport wordt goedgekeurd, betekent het tevens de toetreding van Fastned tot de Franse markt. Tot op heden was ontwikkelaar en exploitant van snellaadstations en infrastructuur actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In oktober opende Fastned zijn eerste van vooralsnog 13 locaties in België.

“We zijn verheugd dat we door APRR zijn geselecteerd om snellaaddiensten te realiseren en te exploiteren op negen snelweglocaties. Deze locaties bieden een solide startpunt voor Fastned in Frankrijk”, aldus ceo Michiel Langezaal in een reactie op het nieuws.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.