Video: waarom verkoopt BP Kerkhof in Den Haag sinds kort ook waterstof?

Sinds deze zomer kan er bij BP Kerkhof waterstof getankt worden. Bij het project was naast OrangeGas ook Resato betrokken. Waarom is waterstof zo’n interessante energiedrager? En wat zijn de grootste uitdagingen als je met waterstof aan de slag gaat? 

Waterstof is misschien wel het gouden recept voor de tankstation-sector: geen vervuiling, geen lawaai en een royale actieradius. Bovendien neemt het tanken ervan niet langer dan een paar minuten in beslag. Nog een groot voordeel: er is geen concurrentie voor tankstations van branchevreemde partijen zoals bij snellaadpalen wel het geval is. Maar wat zijn de kansen en uitdagingen van waterstof? We vroegen het aan ondernemer Jan Paul Kerkhof, Rob Castien van Resato en Joyce van Os de Man van OrangeGas.

Bekijk de video hieronder terug: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.