Oplevering nieuw Tango-tankstation in Deventer gepland voor januari

In januari 2021 wordt het nieuwe Tango-tankstation aan de Holterweg in Deventer opgeleverd, zo laat een woordvoerder weten. Naast benzine en diesel moeten consumenten er ook terecht kunnen voor CNG.

De vulpunten voor benzine en diesel zijn al even gereed, wat bij locale media vragen opriep omtrent de geplande openingsdatum. Volgens de website In de buurt had de gemeente Deventer gevraagd om te wachten met de opening, omdat alles gelijktijdig in gebruik genomen moest worden. Dit werd later door Thomas Walder, de wethouder verantwoordelijk voor het gebied, op Facebook ontkracht.

“De benzine/dieselpompen zijn al klaar en wij hebben ruim voor de verschijning van dit artikel (dat van In de buurt, red.) al toestemming gegeven aan Tango om die vast open te doen”, aldus Walder. Een woordvoerder van de gemeente Deventer heeft tegenover TankPro bevestigd dat de locatie alvast gedeeltelijk open kan.

Tango zelf zegt te zullen wachten tot de volledige oplevering. “Zoals het er nu naar uitziet verwachten wij in januari 2021 de locatie officieel te kunnen openen”, al zegt de woordvoerder dat er nog met de datum geschoven kan worden.

Zelfvoorzienend qua elektriciteit

Q8-Tango kwam in 2019 als winnaar uit de bus van de openbare inschrijving voor de locatie in Deventer. Het tankstation wordt zelfvoorzienend qua elektriciteit en krijgt een energieopslagsysteem voor de overtollig opgewekte zonne-energie. De tanklocatie wordt door de gemeente Deventer aan Q8-Tango verhuurd voor een periode van 20 jaar.

De nieuwe locatie maakt onderdeel uit van de nog in ontwikkeling zijnde ‘Leisurestrook Holterweg’. Naast het tankstation maken ook een restaurant van McDonald’s en het sport- en speelcentrum Leisure World Deventer deel uit van de plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.