Twee gewonden bij BP Raffinaderij Rotterdam na lekkage

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee gewonden gevallen bij BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR) nadat ze in aanraking waren gekomen met het bijtende fluorwaterstof. De gevaarlijke stof was vrijgekomen na een lekkage.

Een medewerker moest naar het ziekenhuis, terwijl de ander ter plaatse behandeld kon worden. Na bijna vier uur was de lekkage, mede door de toegesnelde hulpdiensten, weer onder controle.

Er zou tijdens de lekkage bij BPRR geen gevaar geweest zijn voor de directe omgeving. De brandweer had voor de zekerheid voor waterschermen gezorgd, om zo de eventuele verspreiding van de gevaarlijke stof tegen te gaan.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zal op maandag een onderzoek beginnen.

Vloeibaar watervrij waterstoffluoride wordt gebruikt bij het zogeheten katalytisch kraken van ruwe olie, een proces waarmee in zoveel woorden niet alleen meer benzine geproduceerd kan worden maar ook hoogwaardigere hoogoctaanbenzine. Fluorwaterstof dient daarbij als katalysator.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Twee gewonden bij BP Raffinaderij Rotterdam na lekkage | TankPro.nl

Twee gewonden bij BP Raffinaderij Rotterdam na lekkage

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee gewonden gevallen bij BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR) nadat ze in aanraking waren gekomen met het bijtende fluorwaterstof. De gevaarlijke stof was vrijgekomen na een lekkage.

Een medewerker moest naar het ziekenhuis, terwijl de ander ter plaatse behandeld kon worden. Na bijna vier uur was de lekkage, mede door de toegesnelde hulpdiensten, weer onder controle.

Er zou tijdens de lekkage bij BPRR geen gevaar geweest zijn voor de directe omgeving. De brandweer had voor de zekerheid voor waterschermen gezorgd, om zo de eventuele verspreiding van de gevaarlijke stof tegen te gaan.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zal op maandag een onderzoek beginnen.

Vloeibaar watervrij waterstoffluoride wordt gebruikt bij het zogeheten katalytisch kraken van ruwe olie, een proces waarmee in zoveel woorden niet alleen meer benzine geproduceerd kan worden maar ook hoogwaardigere hoogoctaanbenzine. Fluorwaterstof dient daarbij als katalysator.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.