Tankstation Shell Green Planet in Pesse mag uitbreiden

Shell Green Planet vlak na opening

Na het Hoogeveense college van B en W heeft vorige week ook de gemeenteraad een zogeheten ‘Verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven. Daarmee is de weg vrij voor de uitbreiding van Shell Green Planet.

Op het terrein in het Drentse Pesse, gelegen in de gemeente Hoogeveen, mag een tankeiland voor LNG, waterstof en (bio)diesel gebouwd worden, als ook een vrachtwagenparkeerplaats waar geladen kan worden. Ter compensatie wil de gemeenteraad dat er nieuw bos wordt aangeplant. Ook moet er tijdens de werkzaamheden op archeologische sporen gelet worden. De eventuele berging ervan is op kosten van de vergunninghouder.

Op de uitbreidingsplannen was aanvankelijk veel kritiek, aangezien bewoners bij een groen licht voor Green Planet vreesden dat ook de plannen voor het Green Edge-project dichterbij zouden komen. Deze plannen omvatten naast een uitkijktoren ook een horecagelegenheid en een evenemententerrein, hetgeen volgens omwonenden mogelijk tot verommeling en overlast kan leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.