Overheid zet brandstofopslagbedrijf voor Bonaire in de steigers

Wikipedia afbeelding van Bonaire

Het kabinet heeft de regie genomen in de bouw en exploitatie van brandstofopslagen op Bonaire, zo heeft minister van Economische Zaken Eric Wiebes eerder deze week bekend gemaakt.

Daartoe heeft het ministerie van Economische Zaken het bedrijf Bonaire Brandstof Terminals opgericht, om zo de opslag van benzine, diesel, kerosine en stookolie in goede banen te leiden. Het was private partijen niet gelukt om naar tevredenheid aan te tonen “de brandstofopslagen volledig zelfstandig te kunnen realiseren”, aldus Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet kiest nu dus voor een zogeheten beleidsdeelneming, waarbij de rol van het ministerie als beleidsmaker en aandeelhouder vervlochten blijven, in tegenstelling tot wat bij bijvoorbeeld Air-France KLM het geval is.

“De huidige brandstofopslag- en overslagvoorzieningen op Bonaire vormen al jaren een probleem. De benodigde brandstoffen werden opgeslagen in tanks die niet voldeden aan de veiligheidseisen”, schrijft Wiebes.

Het ministerie van Economische zaken heeft 10 miljoen euro apart gezet voor het project. Nog eens 10 miljoen euro moet worden verkregen via leningen. Begin volgend jaar moet duidelijk worden welke partijen hierbij betrokken worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.