Foto: Pixabay / vrij te gebruiken

Lagere invoer van olie en gas haalt totale goederenimport naar beneden

Foto: Pixabay / vrij te gebruiken

Nederland heeft tot en met augustus voor 275 miljard euro aan goederen geïmporteerd, 29 miljard euro minder dan een jaar eerder. De daling van 9 procent komt vooral op het conto van een lagere invoer van olie en gas.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek eerder deze week. In de eerste acht maanden van dit jaar werd zowel minder ruwe aardolie als aardgas ingevoerd. De import daalde met respectievelijk 7,7 en 2,9 miljard euro. De waarde van de invoer van geraffineerde aardolieproducten nam met 7,3 miljard euro af. Het waren tevens de drie goederen waar tot en met augustus de grootste importdaling van genoteerd werd.

Indien de minerale brandstoffen niet meegerekend worden, dan lag de invoer in de genoemde periode geen 9 maar 3 procent lager dan in dezelfde acht maanden in 2019. Ten opzichte van 2018 wordt in dat geval een plus van 2 procent geboekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.