Aandeel elektrische auto’s in Europese verkoop naar 10 procent

Nieuwe BMW 5-Serie 530e

Volledig elektrische auto’s en modellen met een plug-inhybride aandrijflijn hadden in het derde kwartaal samen een aandeel van 9,9 procent in de Europese verkoop.

Dat blijkt uit eerder deze week gepresenteerde cijfers van ACEA, de overkoepelende Europese brancheorganisatie voor autofabrikanten. In het derde kwartaal werden 273.809 elektrische voertuigen geregistreerd, een toename van 211,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De vraag naar plug-inhybrides steeg met 368,1 procent tot 138.348 exemplaren, terwijl het aantal volledig elektrische modellen dat op kenteken ging met 132,3 procent toenam tot 135.461 stuks. Ook reguliere hybride-modellen – denk aan een Toyota Corolla Hybrid – vinden steeds meer aftrek in Europa. Het aantal registraties lag met 341.092 stuks in het derde kwartaal 88,8 procent hoger dan een jaar eerder.

Het aandeel van modellen met enkel een brandstofmotor kwam in het derde kwartaal uit op 75,4 procent. In 2019 was dat nog 88,6 procent. Er werden 1,3 miljoen personenwagens met benzinemotor geregistreerd, waarmee het aandeel met 47,5 procent voor het eerst sinds 2016 onder de 50 procent uitkwam. Auto’s met dieselmotor gingen in het derde kwartaal 766.146 maal op kentenen, wat een neerkomt aandeel van 27,8 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.