Brandstofverkoop op koers voor laagste niveau sinds 1989

De brandstofverkoop komt in Nederland dit jaar mogelijk op het laagste niveau sinds 1989 uit. Dat meldde BOVAG eerder deze week.

BOVAG, na een analyse van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), verwacht dat totale afzet van motorbrandstoffen dit jaar onder de 12 miljard liter uitkomt. Dat zou voor het eerst in 31 jaar zijn.

Gemeten tot en met augustus loopt de verkoop van benzine 14 procent achter op het getankte volume van vorig jaar eerder. De afzet van LPG en diesel liep met respectievelijk 15 en 12 procent terug ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De achterstand is vooral te danken aan de fors lagere brandstofverkoop in maart en april, toen dalingen van respectievelijk 32 en 20 procent genoteerd werden.

De BOVAG-analyse onderstreept de toegenomen vraag naar premiumbrandstof Euro98, aangezien het getankte volume in de eerste acht maanden van dit jaar bijna verdubbeld is naar 84 miljoen liter. De vraag naar Euro98 zit sinds de sinds de introductie van E10 in oktober 2019 in de lift.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.