SPAR koopt leeuwendeel van de aandelen in The Tosti Club

Supermarktformule SPAR heeft een meerderheidsbelang genomen in The Tosti Club. De tosti moet hiermee uitgroeien tot een van de meest herkenbare producten van SPAR.

Met deze stap wil SPAR naar eigen zeggen een bredere invulling aan het lunchaanbod geven. Daarnaast moet de tosti in de toekomst met de supermarktformule geassocieerd worden zoals de rookworst met Hema. “De tosti’s van The Tosti Club zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bovendien een typisch Nederlands product. Als het aan mij ligt, groeit de tosti uit tot een van onze signature products“, aldus John van der Ent, ceo van SPAR Nederland.

Met het meerderheidsbelang van SPAR in The Tosti Club ziet eigenaar Jacco Heijkoop kansen voor verdere uitbreiding van de in 2015 opgerichte formule. “Deze overeenkomst geeft de mogelijkheid versneld in Nederland door te groeien en dat lukt alleen met een grote speler als SPAR, die net zoals wij ambitieus aan de weg timmert”, zegt Heijkoop. The Tosti Club heeft elf vestigingen in Nederland, waaronder in Breda, Rotterdam en Nijmegen.

In Arnhem en Zwolle was The Tosti Club reeds onderdeel van het lokale SPAR-filiaal. Dat voorbeeld moet navolging krijgen. “Deze experimenten zijn zeer geslaagd en smaken naar meer”, aldus Van der Ent.

Dat betekent tevens dat de tosti’s The Tosti Club vooralsnog niet via de SPAR express-filialen bij tankstations aangeboden zullen worden. Sinds 2017 heeft The Tosti Club een vestiging in de Hanex-tankshop van het Argos-tankstation te Nuland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.