Shell weer terug in de zwarte cijfers

Shell heeft het derde kwartaal afgesloten met een winst van 489 miljoen dollar, omgerekend 416,8 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend gemaakt.

Daarmee is Shell weer winstgevend, aangezien er in het tweede kwartaal een verlies van 18,1 miljard dollar genoteerd werd. Doordat de wereldwijde vraag naar brandstoffen en smeermiddelen in het derde kwartaal herstelde, was die divisie winstgevend. Shell rekent voor het vierde kwartaal op een verkoopvolume van 4.000 à 5.000 vaten per dag.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers onderstreepte Shell dat het de komende jaren zal blijven inzetten op waterstof en biobrandstoffen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.