BP

Opnieuw rode kwartaalcijfers voor BP

BP

BP heeft dinsdag zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt. Het olie- en gasbedrijf noteerde in het derde kwartaal een verlies van 644 miljoen dollar, omgerekend 544,8 miljoen euro.

Het gecorrigeerde resultaat van BP kwam onderaan de streep uit op een kleine winst van 86 miljoen dollar. Dat betekent een flinke verbetering ten opzichte van een kwartaal eerder, toen het bedrijf een verlies van 17,6 miljard euro moest slikken. Wel presteert BP minder dan een jaar eerder, toen het een kwartaalwinst van 2,25 miljard dollar boekte.

Het afgelopen kwartaal daalde de verkoop van brandstof met 7 procent. Desondanks was deze tak van BP nog wel winstgevend. Tot en met september werd 15 procent minder brandstof verkocht, terwijl de terugval in de luchtvaartsector 50 procent was.

“Nu we onze nieuwe strategie uit de doeken hebben gedaan, ligt onze prioriteit bij de uitvoer ervan. Ondanks moeilijke marktomstandigheden doen we precies datgene wat we beloofd hebben: presteren tijdens het transformeren”, aldus topman Bernard Looney bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.