Total sluit zich aan bij Europees verbond voor laadinfrastructuur

Total heeft zich aangesloten bij ChargeUp Europe, een samenwerkingsverband dat zich inzet voor de uitrol van laadinfrastructuur in Europa. De Franse onderneming is het eerste olie- en gasbedrijf dat zich aansluit.

De stap past volgens Total in het streven om over uiterlijk dertig jaar volledig CO2-neutraal te opereren, een doel dat ook de EU wil realiseren. Om dat streven kracht bij te zetten, wil Total de komende vijf jaar 150.000 laadpunten neerzetten.

Daarnaast heeft Total toegezegd met PSA, moederbedrijf van onder meer Opel en Peugeot, fabrieken voor accupakketten te zullen bouwen in Frankrijk en Duitsland. Dat zal gebeuren onder de vlag van de Automotive Cells Company (ACC). Met de plannen is 5 miljard euro gemoeid.

ChargeUp Europe is opgericht door Allego, Chargepoint en EVBox. Inmiddels hebben ook Fastned, het Sloveense Greenway, het Italiaanse Evway, het Oostenrikse has.to.be en het in Portugal gevestigde EDP zich aangesloten.

Samen met Total willen de bedrijven bij Europese beleidsbepalers het belang van elektrisch rijden en laadinfrastructuur onder de aandacht brengen. Dat doen ze door informatie te delen en samenwerkingsverbanden op te zetten met NGO’s, universiteiten en andere onderzoeksorganisaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.