Nieuw GT24-tankstation in Ouderkerk aan de IJssel aangekondigd

Nieuwe locatie GT24 in Ouderkerk a/d IJssel

In Ouderkerk aan de IJssel wordt op 30 oktober de nieuwe tanklocatie van GT24 geopend, waar tanken al sinds begin deze maand mogelijk was. De officiële opening zal gepaard gaan met verschillende kortingsacties.

Bij GT24 in Ouderkerk aan de IJssel kunnen consumenten naast E5 en E10 benzine ook terecht voor diesel, AdBlue en het zogeheten CO2 Saving Diesel 30, een dieselbrandstof die voor 30 procent uit biodiesel bestaat. De naam GT24 staat voor goedkoop tanken, 24 uur per dag.

De exploitant is motorbrandstoffen en smeermiddelen groothandel Den Hartog uit Groot Ammers, de mede-initiatiefnemer van de onbemande tankstationformule GT24. Dat bedrijf zette vorig jaar de in 2018 gestarte formule zelfstandig voort. Oprichter Peter Groen opende begin 2019 de eerste drie locaties, waarna hij in april van dat jaar het stokje aan Den Hartog overgaf.

Steven naar uitbreiding blijft overeind

Het aantal vestigingen komt met de aanstaande opening van de locatie in Ouderkerk aan de IJssel weliswaar op 12 stuks, maar dat zijn er nog altijd fors minder dan de aanvankelijk door Groen voorspelde 35 voor het einde van 2019. Eerder dat jaar sprak hij al over moeilijkheden bij het vinden van aannemers.

“Het zijn drukke tijden in de bouw. Dat is duidelijk te merken”, zei hij destijds. Den Hartog zegt nog altijd te streven naar een groter aantal GT24-tankstations, maar niet naar een specifiek getal voor een bepaalde datum.

Op termijn wil de tankstationformule GT24 ook inspelen op elektrisch rijden, waarbij het zowel voertuigen met stekker als waterstofauto’s wil faciliteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.