Nieuwe tanklocatie voor CNG+ geopend in Rotterdam

CNG+ tanklocatie van OrangeGas/DCB Energy

Brandstofleveranciers OrangeGas en DCB Energy hebben langs de A15 in Europoort een nieuwe tanklocatie voor CNG+ geopend. Het is het vierde station dat de twee bedrijven samen opgezet hebben.

OrangeGas en DCB Energy willen in de nabije toekomst nog eens vier vestigingen openen, te beginnen met een tanklocatie voor CNG+ bij luchthaven Schiphol. Ook in Assen, Eindhoven en Maasmechelen moeten nieuwe locaties verreizen. In 2022 willen de brandstofleveranciers op twintig plekken in het land duurzame brandstoffen aanbieden, waaronder CNG+.

CNG+ kan interessant zijn voor voertuigen op aardgas, aangezien deze brandstof hoogcalorisch is en je zodoende tot 20 procent verder komt op een volle tank. Dat komt door de samenstelling van CNG+, dat wordt geproduceerd door LNG te comprimeren en te verwarmen. LNG heeft een methaangehalte van ongeveer 95 procent heeft, terwijl het laagcalorische gas uit het Nederlandse aardgasnetwerk zo’n 80 procent methaan bevat.

CNG+ wordt beschikbaar bij de zogeheten DCB Energy Hubs, waar ook brandstoffen als LNG, groengas en HVO getankt moeten kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.