Foto: PitPoint

LNG-acceptatienetwerk van DKV uitgebreid tot 100 stations

Foto: PitPoint

Het LNG-acceptatienetwerk van DKV Euro Service bestaat inmiddels uit 100 stations, verspreid over zes Europese landen. Hiermee is het bedrijf naar eigen zeggen inmiddels de grootste LNG-aanbieder in Europa.

Behalve in Nederland zijn de stations voor vloeibaar aardgas binnen het LNG-acceptatienetwerk van DKV Euro Service te vinden in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Denemarken. “Dankzij de uitbreiding van ons LNG-acceptatienetwerk tot 100 stations kunnen we met name klanten die werkzaam zijn op het gebied van zwaar en internationaal transport een duurzaam alternatief voor conventionele brandstof bieden”, aldus managing director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility Sven Mehringer

Volgens de DKV, aanbieder van onder meer tank- en servicekaarten, zorgt LNG voor een 28 procent lagere CO2-uitstoot ten opzichte van conventionele brandstoffen. Daarnaast profiteren vervoerders die op LNG rijden in veel landen van fiscaal voordeel.

Certificering vereist

LNG is een zogeheten cryogene vloeistof, die wordt opgeslagen bij -160 graden Celsius. Daarom kun je niet zomaar overal naar de tankslag grijpen. In veel landen moeten chauffeurs eerst een registratie- en certificeringsprocedure doorlopen, aangezien alleen gecertificeerd personeel LNG mag tanken. Fabrikanten van vrachtwagens op LNG geven bij aflevering doorgaans ook instructies over de tankprocedure.

Volgens de Natural & bio Gas Vehicle Association (NGVA Europe) telt Europa 329 tankstations waar je LNG kunt tanken. Dat kan inmiddels in twintig landen, tot aan Estland in het noorden en Turkije in het zuiden aan toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.