Lagere brandstofprijzen op Bonaire in derde kwartaal

Wikipedia-afbeelding van Bonaire

In het derde kwartaal lagen de brandstofprijzen op Bonaire flink lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eerder deze week bekend.

Voor een liter benzine werd het afgelopen kwartaal 17,2 procent minder betaald, terwijl diesel 33,9 procent goedkoper werd. Ook ten opzichte van het tweede kwartaal gingen de brandstofprijzen naar beneden. In de periode van juli tot en met eind september lag de benzineprijs 21,8 procent lager, die van diesel 37,8 procent.

Het CBS meldt geen daadwerkelijke brandstofprijzen, maar gezien het gegeven dat benzine op Bonaire aan het begin van het tweede kwartaal 1,15 dollar per liter kostte en diesel 70 cent per liter, lagen de gemiddelde prijzen het afgelopen kwartaal op respectievelijk 90 cent en 44 cent per liter. In euro’s komt dat neer op 76 cent voor een liter benzine en 37 cent voor een liter diesel.

Mede hierdoor daalde het gemiddelde prijspeil op Bonaire in het derde kwartaal met 4,8 procent. Ook op Sint Eustatius en Saba, die samen met Bonaire Caribisch Nederland vormen, daalde de consumentenprijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.