Eerste paal geslagen voor bijzonder waterstoftankstation in Antwerpen

nieuw waterstoftankstation in Antwerpen van CMT.Tech

Vorige week is de eerste paal geslagen voor een nieuw waterstoftankstation in Antwerpen. Het project wordt gerealiseerd door Ballast Nedam Industriebouw in opdracht van CMB.TECH en moet in maart 2021 opgeleverd worden.

Het tankstation is volgens de ontwikkelaar uniek omdat er op locatie niet alleen groene waterstof geproduceerd wordt, maar omdat er tevens auto’s, bussen, vrachtwagens én schepen terecht kunnen. Daarnaast kunnen er Waterstofbuisaanhangers met waterstof geladen worden voor gebruik elders. Tot slot voorziet het plan in de bouw van tenminste twee snelladers met een maximaal vermogen van 350 kW.

Op locatie verschijnt een 1,2 megawatt elektrolyse unit voor de productie van waterstof. Er kan in lage druk (350 bar) en in hoge druk (700 bar) getankt worden. Schepen kunnen zowel op 200 bar als op 350 bar bunkeren, terwijl waterstofbuisaanhangers kunnen laden en lossen op 500 bar. Deze opleggers vervullen overigens een dubbele functie, aangezien ze op locatie ook kunnen dienen als opslag voor de geproduceerde waterstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.