BP-topman belooft te zullen vechten voor Duitse tankstations

Aral Tankstelle bei Nacht.

BP-topman Bernard Looney zal zich inzetten voor het behoud van tankstations in Duitsland. Bij de oosterburen is BP via het merk Aral met ruim 2.300 pompstations marktleider. Looney wil deze uitgangspositie optimaal benutten, zo zei hij afgelopen weekend in gesprek met Welt am Sonntag.

“Meer dan 90 procent van de Duitse bevolking woont op minder dan 20 minuten rijden van een Aral-station. Daar moeten op bouwen”, zegt Looney. Volgens de topman is het noodzakelijk dat het traditionele pompstation zich opnieuw uitvindt, om zo de transitie naar elektrisch rijden te faciliteren.

Als voorbeeld noemde hij het eerder deze maand geopende Aral-tankstation in de Berlijnse wijk Friedrichshain. Daar zijn twee laadpalen met een vermogen van 350 kW geplaatst. Bovendien kan je er terecht voor het laden van je elektrische fiets.

Daarnaast fungeert het pompstation als zogeheten Jelbi station. Jelbi is de app van de stad Berlijn, waarmee je met alle vormen van vervoer kunt reizen, variërend van elektrische steps tot aan deelauto’s en openbaar vervoer. Tenslotte vind je er een REWE To Go-winkel en een afleverpunt voor pakjes van DHL.

Volgens Looney is er voor de pompwinkel in de toekomst een belangrijke rol weggelegd. “In het Verenigd Koninkrijk komt meer dan de helft van de klanten alleen voor de snacks; slechts een kwart is er uitsluitend om te tanken”, aldus de topman.

De uitspraken van Looney volgt op berichtgeving van Reuters, dat er bij BP meer gedwongen ontslagen zullen vallen. In juni maakte de energiegigant bekend meer dan 10.000 arbeidsplaatsen te zullen schrappen. Volgens het persbureau hebben zich tot op heden pas zo’n 2.500 medewerkers aangemeld voor een vrijwillige vertrekregeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.