Dieselbrandstofspecificatie vanaf volgende maand aangescherpt voor koud weer

NEN, de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, heeft eerder deze maand aangescherpte eisen en beproevingsmethoden in nieuwe nationale bijlagen vastgelegd. Dit ter voorkoming van filterproblemen in motoren na het tanken van met biodiesel gemengde dieselbrandstof, waar in de winter van 2019 meldingen van kwamen.

Onder meer de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE) had hier bij NEN op aangedrongen. NEN komt nu met opheldering en aanscherpingen van de nationale eisen in de vorm van NEN-EN 590 en NEN-EN 14214. Eerstgenoemde doet de eisen en beproevingsmethoden voor dieselbrandstof met een maximaal volumepercentage van 7 procent biodiesel uit de doeken, terwijl laatstgenoemde de eisen voor biodiesel vastlegt. Met de aangescherpte eis moet dieselbrandstof aan de pomp vanaf volgende maand geschikt zijn voor gebruik bij winters weer.

De vorig jaar geconstateerde filterproblemen zijn volgens NEN terug te voeren op een te lange overgang bij de levering aan pompstations en bedrijven met lage omzet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dieselbrandstofspecificatie vanaf volgende maand aangescherpt voor koud weer | TankPro.nl

Dieselbrandstofspecificatie vanaf volgende maand aangescherpt voor koud weer

NEN, de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, heeft eerder deze maand aangescherpte eisen en beproevingsmethoden in nieuwe nationale bijlagen vastgelegd. Dit ter voorkoming van filterproblemen in motoren na het tanken van met biodiesel gemengde dieselbrandstof, waar in de winter van 2019 meldingen van kwamen.

Onder meer de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE) had hier bij NEN op aangedrongen. NEN komt nu met opheldering en aanscherpingen van de nationale eisen in de vorm van NEN-EN 590 en NEN-EN 14214. Eerstgenoemde doet de eisen en beproevingsmethoden voor dieselbrandstof met een maximaal volumepercentage van 7 procent biodiesel uit de doeken, terwijl laatstgenoemde de eisen voor biodiesel vastlegt. Met de aangescherpte eis moet dieselbrandstof aan de pomp vanaf volgende maand geschikt zijn voor gebruik bij winters weer.

De vorig jaar geconstateerde filterproblemen zijn volgens NEN terug te voeren op een te lange overgang bij de levering aan pompstations en bedrijven met lage omzet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.