Thuiswerken vertraagt groei Amsterdamse snellaadbedrijf Fastned

De verdere groei van Fastned wordt geremd doordat veel bestuurders van elektrische auto’s op dit moment thuiswerken. Dat stelt het Amsterdamse snellaadbedrijf. Fastned denkt op termijn echter wel sterk te profiteren van de opmars van elektrisch rijden, aldus het kwartaalbericht.

Fastned zag de omzet gerelateerd aan opladen in het derde kwartaal van 2020 met 54% stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019. Die omzet kwam echter nog altijd niet hoger uit dan 1,6 miljoen euro. De omzet herstelde ook na het dieptepunt in maart eerder dit jaar. Het aantal actieve klanten nam vergeleken met een jaar geleden met ruim de helft toe naar 47.213. Die klanten voerden in drie maanden tijd meer dan 167.000 laadsessies uit.

Capaciteit uitbreiden

CEO Michiel Langezaal: “Wat niet tot uiting komt in onze cijfers is de kwantumsprong in onze onderliggende markt. In veel van onze markten verschoven de leveringen van volledig elektrische voertuigen van 1-2% van de totale autoverkopen in 2019 naar een verkoop van 5-10% in september van dit jaar. Zodra mensen weer meer gaan rijden, verwachten we een versnelde omzetgroei. Daarom blijven we de capaciteit uitbreiden door nieuwe en grotere stations te bouwen’’.

Nieuwe locaties

Fastned opende vorige week samen met Tesla het grootste laadstation van Duitsland. Inmiddels is ook het eerste station in België opgeleverd. Dat station wordt eind oktober officieel geopend waarmee het bedrijf een vierde land toevoegt aan het netwerk. In eigen land werd in het afgelopen kwartaal de 100e vestiging in bedrijf genomen. Eind september beschikte Fastned daarmee over 123 laadstations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.