IDS biedt HVO100 aan bij drie tankstations in België

Foto: IDS / Q8

HVO100 is voortaan verkrijgbaar bij IDS-tankstations in het Belgische Maasmechelen en in Meer. Vanaf november komt daar ook Herstal in de provincie Luik bij. De locaties liggen op belangrijke kruispunten voor internationaal transport vlakbij de grens met Nederland en Duitsland. IDS (International Diesel Service) is het onderdeel van de Q8-groep dat zich specifiek richt op internationaal transport.

HVO is een dieselproduct dat volledig gemaakt is uit hernieuwbare grondstoffen. De alternatieve brandstof kan in elk dieselvoertuig getankt worden zonder aanpassingen en levert een aanzienlijke reductie van uitstoot op; 30 procent minder fijnstof, 9 procent minder stikstofoxide en 90 procent minder CO2 in vergelijking met gewone diesel.

Langeafstandsverkeer

Dankzij het nieuwe aanbod wil IDS een bijdrage leveren om de CO2-uitstoot van langeafstandsverkeer te verminderen. “Dit is een belangrijke nieuwe stap naar een duurzamer aanbod op onze stations. We zullen nu nauw opvolgen hoe onze klanten reageren op deze duurzamere brandstoffen en zullen ons aanbod hierop blijven aanpassen”, zegt Hans Kats, Director Global Cards Business. HVO100 is volgens IDS een perfecte aanvulling op het al bestaande duurzame aanbod van LNG, CNG en HVO20. In totaal biedt IDS op vijftig stations in zijn internationale netwerk duurzame brandstoffen aan.

Verkoop in Nederland

Ook in Nederland wordt al flink ingezet op HVO. Een aantal verschillende partijen houdt zich inmiddels bezig met de verkoop van deze alternatieve brandstof. De HVO100 van Neste – MY Renewable Diesel – is inmiddels op meer dan honderd verkooppunten te tanken. De distributiepartners in Nederland zijn Future Fuels Wholesale, EG Retail (Nederland), GP Groot Brandstoffen en Oliehandel en Tamoil Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.