Tesla en Fastned openen station met 28 laadpunten in Duitsland

Snellaadbedrijf Fastned heeft samen met Tesla en Seed & Greet Ladepark Kreuz Hilden een groot snellaadstation geopend in Duitsland. Bij het gedeelte van Fastned zijn acht snellaadpunten gerealiseerd, het station van Tesla heeft twintig Superchargers.

Het terrein ligt in de buurt van Düsseldorf, bij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46, en beschikt naast de twee laadlocaties over een café. Bij het Fastned-station kunnen acht auto’s tegelijkertijd opladen met een vermogen tot 300 kW. De elektriciteit is volgens het Amsterdamse laadbedrijf afkomstig uit zon en wind en wordt deels opgewekt door het grote zonnepanelendak van het station. Het Fastned-station kan worden uitgebreid met meer snelladers, zodat in de toekomst 22 auto’s tegelijkertijd op het station kunnen laden.

“Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van stroom te voorzien, hebben we veel grote snellaadstations nodig. Ik roep bij deze landeigenaren die deze visie delen op om contact met ons op te nemen, zodat we onze krachten kunnen bundelen en kijken of we een Fastned-station op hun terrein kunnen realiseren. Samen bouwen we aan de infrastructuur van de toekomst”, aldus Michiel Langezaal van Fastned.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.