Foto: Pixabay

BOVAG: brandstofverkoop kwam in juli weer uit boven de 1 miljard liter

Foto: Pixabay

Voor het eerst sinds de lockdown kwam het aantal verkochte liters brandstof in Nederland in juli weer uit boven de 1 miljard liter. Dat blijkt uit een analyse van de meest recente CBS-cijfers door BOVAG. Daaruit blijkt dat afgelopen juli 1,07 miljard liter aan motorbrandstoffen werd verkocht in Nederland.

In vergelijking met de afzet van 1,2 miljard liters in dezelfde maand vorig jaar bedroeg de daling in juli 2020 nog steeds 10,8 procent. Maar in vergelijking met de 992 miljoen liter in juni was er een stijging van 7,8 procent. Er werd in juli minder thuisgewerkt en veel vakanties werden in eigen land gevierd.

Over de eerste zeven maanden van 2020 telt BOVAG op basis van de CBS-data iets meer dan 7 miljard verkochte liters diesel, benzine en LPG, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar bijna 8,1 miljard waren, oftewel een daling van 13,4 procent. Er werd dit jaar tot en met juli 16,5 procent minder LPG afgezet en 15,1 procent minder benzine. De dieselverkoop daalde 12 procent.

De afzet van LPG bleef met 18 miljoen liter in juli gelijk aan het niveau van de maand ervoor, maar kwam wel bijna 22 procent lager uit dan in juli 2019, toen er 23 miljoen liter werd verkocht. De 601 miljoen liters verkochte diesel betekenden in juli een stijging van 6,6 procent ten opzichte van juni en een afname van 13 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.

Ten opzichte van een jaar geleden werd bij de benzineverkoop de schade nog redelijk beperkt gehouden, aangezien de 450 liter van afgelopen juli ‘slechts’ 7,4 procent minder was dan in juli 2019, en bijna een tiende meer dan in juni 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.